Čo nezabudnúť so sebou do pôrodnice?

Blíži sa koniec tehotenstva a s ním aj narodenie vášho dieťaťa!

Myslite na seba a svoje pohodlie počas pôrodu a bezprostredne po ňom. Stojí to za to! Určite si pripravujete "tašku", a tak si do nej pribaľte i "pár dobrých vecí" pre seba. Aj ich prispením prežijete pôrod a prvé dni po ňom vo väčšom pohodlí.

Krém proti striám. Než sa pôrod skutočne prihlási, natierajte prsia, bruško, zadoček aj stehná krémom proti striám. Pri tom pohladíte seba aj dieťatko v brušku, dodáte výživu pokožke, podporíte jej elasticitu a ak budete pokračovať aj po pôrode, podporíte zahojenie prípadných strií.

Vtipne ušitá a slušivá tehotenská košieľka. Pohodlná, prispôsobivá, s vreckami. S gombíky vpredu, aby umožnili bonding a ďalej dojčenie. S gombíkmi vzadu, ktoré zabezpečia intimitu napr. pri vyšetrení, aplikácii epidurálu, skrátka dovolia "ukázať" len toľko, koľko je nutné. A po pôrode využijete košieľku pri pohodlnom dojčení a napríklad aj doma v prvých dňoch.

 

Pribaľte si elastické jednorazové nohavičky, jemne tkané, s nohavičkami, ktoré neškrtia a zároveň dobre držia vložku, kde má byť. Nohavičky nedráždia citlivú pokožku bruška ani v mieste jazvy po cisárskom reze. Vyberte si z 2 veľkostí. Balenie obsahuje 4 ks. Nohavičky je možné aj vyprať, pre čo však v pôrodnici nebývajú podmienky.

NNezabudnite na vložky! Chladiace aj absorpčné! Balíček absorpčných vložiek v 3 veľkostiach v počte 18 kusov je prispôsobený množstvu odchádzajúcich očistkov v prvých dňoch po pôrode. Materiál na povrchu vložiek spoluvytvára vhodné podmienky na hojenie genitálií.

Chladiacu vložku oceníte krátko po pôrode, zníži pocit tepla, bolestivé napätie a opuch v oblasti genitálií. V prípade genitálií ošetrených šitím oceníte chladiacu vložku aj v ďalších dňoch, kedy sa šijací materiál vstrebáva, jazva bolestivo páli, ťahá a svrbí. Uľaví sa vám!

  

 

Pridajte "bylinkovú" penu na hojenie oblasti genitálií a prípadne aj jazvy po cisárskom reze. Rovnako ako chladiaca vložka zmierni horúčosť, pálenie, opuch a svrbenie.

Sprška výborne poslúži k vyššiemu hygienickému komfortu a k šetrnému oplachu genitálií po každom použití toalety, pri každej výmene vložiek. Skvele nahradí bidet! A zostane vám aj na osobnú hygienu v bežnom živote celej rodiny!

Dobré veci môžete doplniť o bylinkový krém na bradavky a rovnako tak bylinkový dezodorant špeciálne určený pre dojčiace mamičky.

Ďalšie tipy nájdete aj na našom Instagrame.

Zdroj: Mgr. Jana Křemenová, pôrodná asistentka

Späť do obchodu